Licitație de 10 mil. euro: traseul Winmarkt – Han își schimbă radical fața!

Licitație de 10 mil. euro: traseul Winmarkt – Han își schimbă radical fața!

Municipiul Bistrița a scos, în sfârșit, la licitație lucrările pentru reconfigurarea și modernizarea traseului Str. Gării-B-dul Decebal-Andrei Mureșanu-Năsăudului (de la Winmarkt la Han), o investiție estimată la 48,4 mil. lei (cu TVA inclus).

Constructorii și firmele specializate în utilități vor depune oferte până în data de 1 februarie 2021, iar câștigătorii vor avea la dispoziție 24 de luni pentru realizarea lucrărilor.

Investiția e împărțită în 2 loturi. Primul vizează realizarea de benzi dedicate transportului public; realizarea pistelor pentru bicicliști (4,6 km); reabilitarea trotuarelor (4,4 km); realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă pe coridorul de transport (2,3 km); realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal; iluminatul public cu sistem de telegestiune; modernizarea stațiilor de transport public existente (10 la număr); realizarea de sisteme de monitorizare video bazat pe instrumente inovative și eficiente de management pentru siguranța și protecția cetățenilor.

Al doilea lot vizează lucrări de instalații electrice pentru protejarea rețelelor existente pe traseu și racordul electric al viitorului pasaj subteran.

Din valoarea totală estimată a investiției, cca. 47.4 mil lei merg spre Lotul 1, iar diferența spre Lotul 2.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4.- Sprijinirea dezvoltării urbane – Prioritatea de investiții 4.1.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*