Masca rămâne obligatorie încă 30 de zile. Starea de alertă a fost prelungită

Masca rămâne obligatorie încă 30 de zile. Starea de alertă a fost prelungită

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Măsura va intra în vigoare începând de vineri, când expiră actuala stare de alertă. Decizia prelungirii a fost luată după ce în ultima perioadă situația epidemiologică la nivel național a arătat că România nu a scăpat încă de problemele generate de COVID-19.

Am adoptat în şedinţa de Guvern o hotărâre cu prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, iar această decizie este necesară pentru că avem o creştere a numărului de infectări şi o creştere a numărului de decese. Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar, din nefericire, nici cu măsuri noi de relaxare aşa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au rămas încă afectate”, a declarat, miercuri seara, vicepremierul Raluca Turcan.

Așadar, se menține, de pildă, măsura obligativității purtării măștilor în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.

Închise rămân și restaurantele

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*