Nicolae Moldovan: Extinderea mobilității urbane în orașul Beclean, o prioritate

Nicolae Moldovan: Extinderea mobilității urbane în orașul Beclean, o prioritate

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, spune că extinderea mobilității urbane în orașul de pe Someș reprezintă o prioritate în vederea creșterii calității vieții tuturor cetățenilor. Nicolae Moldovan anunță că se fac deja demersuri pentru găsirea unei noi finanțări pentru un nou proiect de infrastructură urbană mobilă.

“După accesarea cu succes din fonduri europene a proiectelor de mobilitate urbană durabilă (PMUD1 și PMUD2) aflate acum în plină desfășurare în orașul nostru, am găsit oportunitatea de a mai primi finanțare nerambursabilă pentru cel de-al treilea proiect de infrastructură în domeniul Mobilitate urbană: PMUD3”, anunță primarul Moldovan.

Conform adresei Nr. 7096/21.08.2020, proiectul a fost deja înaintat în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 și Becleanul urmează să fie finanțat pentru:

1. Dezvoltarea și conectarea tuturor pistelor de biciclete în toate cartierele orașului – 9 km (Beclenuț, Rusu de Jos – drumul turistic).

✔️Aici, un traseu de pistă de biciclete va face legătura cu actualul pod peste Someș și cu zona Șuri, iar în dreptul sediului DN la Șuri se va construi un nou pod ce va trece peste Someș. Acest nou pod va face legătura cu pista de biciclete existentă deja prin PMUD2 (pe dig, în dreptul străzii Someșului)

2. Digitalizarea mobilității urbane – posibilități noi de interconectare și optimizare a echipamentelor, sistemelor și proceselor aferente mobilității urbane și integrarea digitalizării în activitățile orașului

✅3. Extinderea pistelor de biciclete către localitățile limitrofe și iluminatul lor

4. Creșterea capacității de transport public urban prin achiziția a două autobuze electrice mari

5. Dezvoltarea coridoarelor pietonale în cartierul Podirei prin construirea/modernizarea/extinderea trotuarelor

6. Achiziția de noi stații de încărcare pentru autovehiculele electrice sau hibride

7. Dezvoltarea perdelelor de protecție verzi prin plantarea de aliniamente de arbori și arbuști

 8. Construirea parcărilor de transfer la transportul public de tip “park and ride” (“parchează și călătorește cu transportul public”)

 9. Extinderea semaforizării intersecțiilor din oraș (în completare la cele 31 de semafoare existente în PMUD1, se vor semaforiza și alte intersecții de străzi)

10. Extinderea gestionării Smart a traficului în tot orașul Beclean

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*