O firmă din Belgia și două din Spania s-au cocoțat în topul celor mai mari transportatori din județ

O firmă din Belgia și două din Spania s-au cocoțat în topul celor mai mari transportatori din județ

Topul celor mai mari transportatori de mărfuri din Bistrița-Năsăud este condus de belgienii de la BCVO Logistics, cu afaceri de 20 milioane euro în 2016. Pe locul secund vin spaniolii de la Aguaviva, cu 13,3 milioane euro, iar locul trei este ocupat tot de spanioli, compania Gazquez Transport, cu 7,3 milioane euro.

Belgienii explozivi. Aproape 600 de angajați au primele trei companii locale ce transportă mărfuri și rulează anual peste 40 milioane euro. Belgienii de la BCVO Logistic au cunoscut o adevărată explozie, ținând cont că în numai doi ani au ajuns la afaceri 20 milioane euro (de la 2,5 mil. în 2014) și 231 angajați. Firma a fost înființată în 2005, la Bistrița, ca un suport pentru compania de logistică din Belgia Eastern European Services BVBA (EES). În ultimii doi ani, cu o flotă de 150 de camioane, a devenit însă o companie de referință în sectorul transporturilor și logisticii europene.

O femeie conduce un business de 14 mil. euro

Aguaviva, cu sediul în Beclean, a fost înființată în 2011 de spaniolii de la Sertrans Catalunya SA, o firmă de familie cu 30 de ani vechime și centre de operațiuni în țări precum Maroc, Germania, Slovenia, Bulgaria și România. Afacerea din România, cu rulaj de aproape 14 milioane euro și 242 angajați, este administrată de o femeie, Maria Ileana Gonda.

Spaniolul cu afaceri în Almeria și Bistrița

Tot în 2011 a apărut la Bistrița un alt spaniol cu afaceri în logistică, Gazquez Garcia Jose, care a înființat compania Gazquez Transport. La 5 ani distanță, rulajul era de 7,3 milioane euro, cu 95 de angajați. Antreprenorul mai controlează în Spania compania Indapak Logistic, cu sediul în Almeria, un business mai mare decât cel de la Bistrița.

Cifre bune pentru românii de la Filadelfia

Locul patru în topul nostru s-ar cuveni unei afaceri românești, Filadelfia, deținută de familiile Sighiartău, Ani și Coman, însă nu e clar din datele noastre ce procent din business reprezintă transportul de mărfuri în comparație cu cel de persoane. În orice caz, cifra de afaceri a Filadelfia a fost în creștere în 2016 cu 2,5 milioane euro față de anul precedent, ajungând la 13,5 milioane euro (adică ar fi locul III în top, dacă ar rula doar mărfuri). Filadelfia are 159 de angajați. O altă firmă a grupului, Tabita Tour, a realizat din transportul de persoane 13,9 milioane euro, cu 280 angajați.

Categories: Business in top

About Author