Orban: Vom lansa programul de susţinere a marilor companii

Orban: Vom lansa programul de susţinere a marilor companii

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va lansa în curând un program de susținere al marilor companii. Prim-ministrul a precizat că este vorba despre un sistem de garantare a asigurării creditului comercial, în cadrul măsurilor de relansare economică.

Una din marile probleme pe care le avem în România este următoarea: nu există un sprijin suficient de mare al companiilor. Bursa nu e încă dezvoltată. (…) Sistemul financiar-bancar este un sistem relativ prudent. Avem intermedierea a 25-27%. Nu este normal. Sistemul financiar bancar trebuie să susţină economia. Lor le-a convenit să împrumute statul care este un plătitor garantat. (…) Vom lansa programul de susţinere a marilor companii, ca să dăm un stimulent sistemului financiar-bancar să finanţeze companiile, să finanţeze investiţiile, sau creditele pentru capital de lucru, de care au atâta nevoie companiile. (…) Dacă o companie intră în blocaj, îţi afectează mai multe companii, otrăveşte practic un întreg lanţ economic. Şi atunci e un sistem de asigurare a creditului comercial. Pregătim instrumentul ăsta de garantare a asigurării creditului comercial, astfel încât să nu se blocheze relaţiile economice”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

Șeful Execurtivului a explicat că vor fi folosite toate instrumentele posibile pentru a susţine investiţiile, inclusiv prin realizarea unui fond de investiţii capitalizat din resurse bugetare sau din fonduri europene, în măsura în care va fi posibil.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*