Planul KAUFLAND care va îngropa și mai adânc micii comercianți locali

Planul KAUFLAND care va îngropa și mai adânc micii comercianți locali

Grupul german Kaufland, liderul pieţei locale după cifra de afaceri, a început la 1 mai vânzările online, cu livrări la domiciliu, lansând în primă fază pachete predefinite cu alimente de strictă necesitate. Până acum, doar Auchan lansase astfel de servicii.

“De astăzi, livrăm la domiciliu în 3200 de localități din țară pachete de strictă necesitate. Accesează www.KauflandLivreaza.ro sau sună la 0800080888 și comandă unul dintre pachetele disponibile, iar noi ți-l trimitem acasă în cel mai scurt timp.” – e anunțul postat de oficialii Kaufland pe pagina de Facebook a companiei.

Oficialii Kaufland spun că vor ajunge în curând în toate zonele rurale, de fapt în toate localităţile din România. Pachetele standard pot fi comandate online sau telefonic.

„Pachetele oferă selecţii de produse esenţiale ce acoperă cumpărăturile de bază pentru cel puţin o săptămână, în două variante”, spun reprezentanţii nemţilor.

Pachetul standard de 39 kg conţine de la produse de panificaţie, făină, mălai, orez, ulei, conserve de legume sau pate, lapte, zahăr, cafea şi paste, până la fructe, legume şi apă şi altele

Pachetul standard plus de 46 de kg este pentru familii extinse, cu un număr suplimentat de produse.

Preţurile încep de la 150 lei pentru opţiunea standard, respectiv 240 de lei pentru cea extinsă, plus transport. Toate modalităţile de plată sunt disponibile, atât cu cardul la plasarea comenzii sau la sosirea curierului la destinaţie, acolo unde este posibil, cât şi în numerar.

Nemţii au în România circa 130 de magazine pe formatul hipermarketurilor cu preţuri mici şi afaceri de circa 11 miliarde de lei în 2018, ultimul pentru care există date publice.

Micile magazine individuale și rețelele de magazine locale, dar și firmele de distribuție, vor fi afectate grav de avansul multinaționalei germane în online, care va avea ca urmare cucerirea clienților din zona rurală, dar și fidelizarea clientelei din urban.

Până acum, statul nu a anunțat vreo măsură prin care să protejeze micii investitori români în această luptă complet inegală.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*