SOMPLAST Năsăud e gata să intre pe profit în 2019 după ce anul trecut și-a sporit veniturile cu 2,3 mil. lei

SOMPLAST Năsăud e gata să intre pe profit în 2019 după ce anul trecut și-a sporit veniturile cu 2,3 mil. lei

Compania SOMPLAST SA Năsăud, unul dintre producătorii tradiționali de repere din mase plastice, și-a crescut veniturile în 2018 cu aproape 2,3 milioane lei, reușind să aducă pierderea la doar 628.076 lei.

În condițiile în care piața a dat semnale pozitive pentru 2019, Somplast ar putea intra pe profit în acest an, după câteva exerciții financiare pe minus. Datele financiare ale companiei pentru 2018 au fost publicate recent într-un raport înaintat Bursei de Valori București (BVB), acolo unde este listată sub simbolul bursier SOPL. “În 2018, tendințele generale în prețurile materiilor prime au fost de scădere față de nivelul perioadei similare a anului precedent, dar în prima parte din 2019 există iarăși un trend crescător al prețurilor. Anul trecut am reușit să menținem livrările la export. Pe piața internă s-a accentuat concurența atat pe partea de flexibile cât mai ales pe partea de țevi de presiune, unde marii jucatori sunt cei care domină. Încercăm să introducem pe piață noi produse, îndeosebi în sectorul produselor injectate, dar continuăm să canalizam și producția de flexibile pe produse mai sofisticate. (…) Rezultatele operaționale și financiare ale societății în anul 2018, comparativ cu perioada precedentă sunt mai bune” explică, pentru BistrițaBusiness.ro, Directorul General al Somplast SA, Alin Brișan.

Despre Somplast SA

Înființată în 1978 sub denumirea de Întreprinderea de prelucrare mase plastice, compania (rebotezată Somplast în 1991) este un important producător de repere din mase plastice, cum ar fi foliile din polietilenă, țevile pentru transportul și distribuția apei și gazelor naturale, produsele suflate, reperele injectate. Somplast SA este reciclator autorizat pentru produse din PE si PP. Compania a obținut venituri de 31,1 milioane lei în 2018, cu aproximativ 140 de angajați. Acționarul principal al Somplast SA este SIF Banat-Crișana (70,75%).

www.somplast.ro

 

Categories: Business in top

About Author