Prelungirea stării de alertă, aproape iminentă după 15 iulie

Prelungirea stării de alertă, aproape iminentă după 15 iulie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, spune că prelungirea stării de alertă și după 15 iulie este aproape iminentă. Tătaru a vorbit și despre carantinarea anumitor localități și regiuni.

“În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, explică ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru spune că în măsura în care legislația va permite ar putea fi impusă carantinarea unei anumite localități sau regiuni.

“Am anticipat foarte multe lucruri. Am anticipat şi creşterea prin măsuri de relaxare. Nu am anticipat lipsa unei legislaţii. (…) Sunt 12 ţări care în acest moment au diferite grade de restricţie faţă de cetăţenii români. Ar trebui să ne pună nişte semne de întrebare. Alţii văd ce noi nu vrem să vedem. (…) În acest moment avem şi relaxări multiple, avem şi nerespectarea unor reguli, avem şi lipsa unei legislaţii”, a mai spus ministrul Tătaru.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*