Guvernul a alocat 625 de mil. lei pentru organizarea alegerilor parlamentare

Guvernul a alocat 625 de mil. lei pentru organizarea alegerilor parlamentare

Guvernul a alocat, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de ieri, suma de 625 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, informează news.ro.

“Au fost adoptate două hotărâri de Guvern pentru organizarea alegerilor pentru Parlametul României în data de 6 decebmrie, respectiv hotărârea privind alocarea sumelor necesare pentru asigurarea cheltuielilor în vederea organizării alegerilor din 6 decembrie pentru Parlamentul României, cu un buget de 625 de milioane de lei”, a anunţat, joi seară, după şedinţa Executivului, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Potrivit sursei citate, Ludovic Orban anunţa, săptămâna trecută, că “data alegerilor parlamentare nu poate fi decât 6 decembrie”.

“Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie“, afirmat premierul.

Orban explica faptul că data alegerilor partamentare trebuie anunţată cu 90 de zile înainte, mandatele parlamentarilor expirând în 21 decembrie, potrivit news.ro.

sursa: www.bursa.ro

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*