Primăria Sângeorz Băi propune o investiție de peste 200 mil. lei într-un imens centru balnear

Primăria Sângeorz Băi propune o investiție de peste 200 mil. lei într-un imens centru balnear

Primăria Sângeorz Băi vrea să revitalizeze turismul balnear în stațiune și propune construirea unui imens centru de tratament și de recreere, investiție evaluată în acest moment la 206,7 milioane lei (peste 41 mil. euro). Cel mai probabil, administrația va căuta finanțare din fonduri europene.

Proiectul inițiat de administrație, conceput firma clujeană K&K Studio de Proiectare, a fost depus pentru avizare la Agenția pentru Protecția Mediului. Viitorul centru va fi ridicat pe strada Izvoarelor și va avea 4 niveluri și o suprafață utilă totală de 11.412 mp.

“Investiția urmărește creșterea atractivității orașului prin amenajarea unei baze moderne de tratament, care să ofere atât un număr ridicat de proceduri medicale cât și spații pentru recreere turiștilor și localnicilor. (…) Principala sursă de ape minerală care va fi utilizată în tratamentele balneare va fi apa captată în Izvorul numărul 6 aflat în apropiere. (…) În completarea spațiilor dedicate tratamentului, se propun spații interioare și exterioare cu rol recreativ: bazine interioare și piscine exterioare pentru toate categoriile de vârstă, bazine cu hidromasaj, saune și băi turcești tip hammam. Centrul de tratament va trebui să fie atât de ofertant încât turiștii să poată să petreacă întreaga zi în centru, fără a fi nevoiți sa îl părăsească pentru a-și satisface necesitățile vitale precum hrana, motiv pentru care se propune amenajarea a două zone distincte de alimentație publică: un bistro la parter care să poată să fie folosit atât de utilizatorii centrului cât și de alți turiști aflați în zonă, și un restaurant cu circuit închis amplasat la etajul 1, care să deservească exclusiv utilizatorii infrastructurii. În spațiile amenajate la exterior, vizitatorii vor putea să servească de asemenea gustări și băuturi la terasele și barul în aer liber amenajat în zona respectivă.” – arată proiectanții de la K&K.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*