Primarul Crețu: Nu cred că trebuie subvenționată taxa de salubrizare

Primarul Crețu: Nu cred că trebuie subvenționată taxa de salubrizare

Primarul Bistriței spune că prin subvenționarea taxei de salubrizare se încurajează producerea de gunoi și susține că îi pare rău că a propus și susținut vreodată acordarea acestei subvenții pentru bistrițeni. 

Scumpirea gunoiului a provocat multe valuri de nemulțumiri după ce prețul aproape că s-a dublat, asta pentru că Primăria Bistrița nu mai subvenționează, începând din acest an, taxa de salubrizare percepută de Supercom.

Într-o conferință de presă susținută în urmă cu câteva zile, viceprimarul Cristian Niculae anunța că va propune includerea în bugetul din acest an a banilor necesari pentru subvenționarea taxei de salubrizare. În total ar fi vorba despre 3 mil lei.

Primarul Ovidiu Crețu nu este însă de acord cu ideea viceprimarului Niculae și astăzi într-o conferință de presă a explicat că “știu de acel anunț nefericit pe care l-a făcut domnul viceprimar. Eu consider că gunoaiele sunt o problemă esențială, sau poate cea mai mare și cea mai importantă problemă a societății în care trăim acuma. Subvenționarea acestei acțiuni de colectare nu face altceva decât să încurajeze producerea gunoaielor”. 

Primarul mai spune că subvenționarea nu este o idee tocmai bună și pentru că bugetul de care dispune în prezent Primăria Bistrița este mai mic decât în anii precedenți.

Acum spun că am greșit când am propus să se subvenioneze în perioada respectivă taxa pentru salubrizare. Putem să încurajăm prin subvenții alte lucruri. Putem să încurajăm cultura, folosirea mijloacelor de transport în comun în dauna celor personale. Subvenționând colectarea deșeurilor practic încurajăm oamenii să producă deșeuri, ori nu acesta este interesul nostru”, a mai adăugat Ovidiu Crețu.

Categories: Local

About Author