Primii patru producători de carne din județ învârt afaceri de peste 140 mil.lei

Primii patru producători de carne din județ învârt afaceri de peste 140 mil.lei

Potrivit datelor de pe listafirme.ro în Bistrița-Năsăud există zece firme care se ocupă de prelucrarea și conservarea cărnii. Primele patru dintre acestea au în total o cifră de afaceri ce trece de 140 mil.lei.

Viorel Peica, cel care deține compania Agro Ardeal și una dintre cele mai moderne  ferme din România, este primul în clasament și se poate lăuda cu o cifră de afaceri de 70,3 mil.lei. Ferma și abatorul de la Orheiul Bistriței a adus familiei Peica un profit de 869.000 lei anul trecut. Investitorii plănuiesc să se extindă pe viitor și au în plan să atragă fonduri europene cu care să deschidă o linie de procesare a laptelui și că producă cașcaval, smântână, telemea, brânză de vaci.

Cu jumătate din cifra de afaceri a companiei Agro Ardeal, Combisul, una dintre firmele aflate în portofoliul familiei Moldovan este pe locul doi în județ când vine vorba despre procesarea și conservarea cărnii de porc. Deși cifra de afaceri este mult mai mică decât cea a familiei Peica, Combisul a adus anul trecut în conturile lui Ioan Moldovan 3,7 mil.lei. În ultimii ani Combis s-a clătinat rău și a avut mari pierderi. Față de 2017, anul trecut cifra de afaceri a fost cu 15 mil.lei mai mică și când vine vorba despre profit tot în 2017 compania a fost pe minus cu peste 600.000 lei.

Locul trei în clasament este ocupat tot de una dintre firmele familiei Moldovan. Agro Investul s-a prăbușit în ultimii ani și a ajuns de la 86,4 mil lei (2016) la 28,1 mil. lei (2018). Totuși, firma se menține în top și pare că începe să se redreseze. Ioan Moldovan raporta în 2017 pierderi de 2,2 mil lei. Anul trecut a fost ceva mai bine,p ierderile inregistrate fiind de doar 22.000 lei.

Omul de afaceri Vasile Rognean deține Caraimanul care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 10,7 mil.lei și profit total de 528.000 lei. Firma are peste 100 de angajați. Rognean își desfășoară activitatea și în domeniul panificației. Compania pe care o conduce produce pâine și produse de cofetărie și patiserie.

Veniturile realizate de primii patru procesatori de carne de porc din județ se ridică la 5 mil.lei.

Categories: Business in top

About Author