Prodvinalco Cluj, cu un bistrițean între acționari, împarte dividende de 3 mil. lei

Prodvinalco Cluj, cu un bistrițean între acționari, împarte dividende de 3 mil. lei

Producătorul de băuturi alcoolice Prodvinalco Cluj, administrat de bistrițeanul Viorel Hosu, care este și unul dintre acționarii principali ai companiei (15,56 % – acțiuni valorând peste 21 mil. lei conform BVB) și-a diminuat în primele 9 luni din 2019 cifra de afaceri cu 10 % și profitul net cu aproape 20 % comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 

Ieri, la Bursa de Valori București, s-a înregistrat o scădere cu până la 4 % a acțiunilor companiei Prodvinalco Cluj, deși acționarii au anunțat că își vor plăti dividendele aprobate săptămâna trecută în cadrul unei întruniri.

Potrivit comunicatului dat de Prodvinalco Cluj, compania va plăti circa 3 mil. lei către investitori. Cea mai mare parte din această sumă, aproximativ 65 % va ajunge la principalii acționari: Viorel Hosu, Vasile Albon și Mircea Todea.

“Plata dividendelor se va realiza prin virament bancar în cazul acționarilor persoane fizice sau juridice care
transmit către Prodvinalco SA sau către Depozitarul Central o cerere în acest sens, conform procedurilor stabilite
de fiecare dintre aceste două entități”, anunță BVB.

Potrivit Hotărârii AGOA, luată luna aceasta, dividendele cuvenite acționarilor înregistrați în registrul
acționarilor la data de 26 noiembrie 2019 – data de înregistrare, vor fi plătite în perioada 16.12.2019-16.12.2022.

Administratorul Prodvinalco, Viorel Hosu, este și proprietarul companiei bistrițene Fair Apartments (dezvoltator imobiliar în Cluj) și co-acționar (13%) al Geromed SA, fabrică de sticlă din Mediaș.

Prodvinalco SA fondată încă din 1932 este unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice din România. În 2018 a rulat afaceri de 52,8 mil. lei cu profit de 13,5 mil. lei și 101 angajați.

 

Categories: Business in top

About Author