IPROEB Bistrița a declarat pentru 2023 venituri record, în valoare de 190,7 mil. lei

IPROEB Bistrița a declarat pentru 2023 venituri record, în valoare de 190,7 mil. lei

Producătorul de cabluri și conductori IPROEB Bistrița a reușit o creștere cu 5,24% a veniturilor în 2023, la 190,7 mil. lei – record în istoria companiei. Rezultatele financiare au fost aprobate de acționari în AGA din 26 aprilie a.c.

Cifra de afaceri realizată în anul 2023, în valoare de 190.725.384 lei, este în creștere cu 5,24% față de anul precedent, în principal datorită contractării unor cantități de stoc cu anumiți clienți care au asigurat o constanță în livrări, nemaifiind afectați de sezonalitate. Pe de altă parte însă, influența inflației, coroborată cu lipsa operațiunilor comerciale cu caracter nepermanent, provenită din obiectele de activitate secundare ale societății, care au consolidat cifra în anul precedent, a generat presiuni pe marjă, ducând la o diminuare a profitului net. – explică reprezentanții IPROEB în raportul înaintat către BVB.

Profitul net al companiei a fost de 16,9 mil. lei, mai mic față de cel din 2022. Conform datelor publice, IPROEB este pe locul 5 la nivel național, după cifra de afaceri, în topul firmelor de profil.

În această perioadă, compania derulează un amplu proiect de investiții, cu o valoare totală de 96,4 mil. lei, intitulat „ Schimbarea fundamentală a proceselor de fabricație a cablurilor în cadrul Iproeb S.A.” Jumătate din această sumă este finanțată prin schema de ajutor de stat.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*