Proiectul LEROY MERLIN la Bistrița mai face un pas înainte

Proiectul LEROY MERLIN la Bistrița mai face un pas înainte

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bistrița-Năsăud a dat undă verde, fără evaluare de mediu, proiectului de transformare a fabricii Cristiro într-un spațiu comercial, care urmează a fi închiriat retailerului Leroy Merlin. Investitorii urmează să obțină autorizația de construire și să se apuce de lucru.

Magazinul și construcțiile anexe vor avea o suprafață totală de 7.870 mp și vor fi ridicate pe o suprafață de teren utilă de 23.507 mp, care va rezulta în urma demolării unor clădiri existente. Vor exista și 247 locuri de parcare, iar ce rămâne din teren va fi sistematizat ca spații verzi, alei pietonale și circulații auto.

În momentul de față, Leroy Merlin operează sub trei formate diferite adaptate orașelor în care operează, de 7.000 mp, 9.000 mp și respectiv 11.000 mp pentru aglomerările urbane mari. Bistrița va beneficia de tipul de magazin în formatul cel mai mic.

Deși Cristiro SA este controlată de familiile Hossu și Morariu, de dezvoltarea proiectului Leroy Merlin se va ocupa firma NOX Optim Build, deținută de Christian Tom Salvan. Într-un comunicat de la începutul anului 2024, această companie, cu un singur angajat, și-a asumat investiția de cca. 11 mil. euro în realizarea magazinului.

Cu afaceri de 3,4 mld. lei în 2022, Leroy Merlin e pe pe locul 2 în topul companiilor de bricolaj din România, lider fiind Dedeman, cu venituri de 11 mld. lei.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*