Radu Moldovan: Noua aripă a Spitalului Județean Bistrița va fi construită cu 50 mil euro

Radu Moldovan: Noua aripă a Spitalului Județean Bistrița va fi construită cu 50 mil euro

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, anunță un proiect în valoare de 50 milioane de euro pentru extinderea Spitalului Județean Bistrița.

Municipiul Bistrița ar putea beneficia de 50 milioane de euro pentru construirea noii aripi a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul se află printre cele 49 de proiecte eligibile și are șanse ca până la finalul acestui an să atragă o parte din bani. 

„Avem un proiect foarte important: noua aripă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, un proiect de aproximativ 50 de milioane de euro, care va revoluționa sistemul de sănătate din Bistrița-Năsăud. Am bucuria să îl văd în cele 49 de proiecte eligibile, care au fost trimise comisiei și simt, în interiorul meu, că se va realiza, pentru că proiectul e foarte matur și am terminat și licitația, suntem singurul județ din țară care am putea trage bani imediat după ce s-a lansat, adică și până la finalul anului, cel puțin banii de proiectare. Noi, până când ei ar trebui să termine semnarea cererilor de finanțare, adică decembrie 2022, noi am trage o sumă importantă de bani și i-am ajuta să atragă bani din cele 2 miliarde, care sunt în zona de sănătate”, a declarat Emil Radu Moldovan în cadrul emisiunii Info Politic. 

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud lucrează la acest proiect încă din anul 2019, perioadă în care a încercat să atragă surse de finanțare. În noua aripă a Spitalului Județean Bistrița de aproximativ 14.000 mp, se vor construi mai multe secții, printre care și o sală pentru cardiologie intervențională. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*