Românii au băut mai bine în criză. PRODVINALCO, cu doi acționari mari bistrițeni, a crescut în 2020

Românii au băut mai bine în criză. PRODVINALCO, cu doi acționari mari bistrițeni, a crescut în 2020

Unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice din România, PRODVINALCO SA Cluj, cu doi bistrițeni printre acționarii principali, a sfidat criza, înregistrând vânzări cu 8,76% mai mari și profit în creștere în primele 9 luni din 2020.

Compania a raportat venituri de 38,7 mil. lei la 30 septembrie 2020, față de 35,6 mil. lei la aceeași dată din 2019. Profitul net a urcat de la 9 mil. lei la 11,5 mil. lei. Plusul este datorat “creșterii vânzărilor de băuturi alcoolice” în primele 9 luni din acest an.

Ca urmare a acestor reușite, AGA din 13 noiembrie a.c. a aprobat distribuția de dividende către acționari în valoare de 2 mil. lei, din rezultatul reportat al anilor anteriori, bani care erau ținuți până acum ca o centură de siguranță în caz că lucrurile merg prost în 2020.

Prodvinalco (listată la BVB) este controlată de patru acționari mari, doi clujeni și doi bistrițeni. Mircea Todea și Vasile Albon dețin 25,3%, respectiv 23,5% din acțiuni. Bistrițenii Viorel Hosu și Alin Moraru (care a moștenit pachetul în urma succesiunii după tatăl său, Constantin Moraru, născut în Vermeș, cetățean american) dețin 15,5%, respectiv 15,1% din acțiuni.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*