Spitalul Județean își cumpără propriul aparat de testat coronavirusul

Spitalul Județean își cumpără propriul aparat de testat coronavirusul

Spitalul Județean de Urgență Bistrița pune la bătaie 600.000 lei pentru achiziționarea unui aparat pentru testarea coronavisrulului. Conducerea unității medicale speră că va reuși să îl cumpere în cel mai scurt timp.

“Am făcut toate analizele necesare și am găsit în bugetul Spitalului Județean de Urgență Bistrița resursele necesare, care vor fi pe urmă, așa cum am făcut de fiecare dată, acoperite de către noi, din bugetul propriu al Consiliulu Județean. Am făcut o adresă către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care s-a întâlnit ieri și a aprobat achiziția în regim de urgență a unui astfel de sistem”, a explicat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Încă de ieri au fost pregătite toate documentele necesare și conducerea Spitalului a primit deja câteva oferte din partea unor furnizori de aparatură medicală.

“În paralel, într-o clădire a spitalului de pe strada Alba Iulia, avem posibilitatea să organizăm acest laborator pentru determinări microbiologice”, a mai adăugat Radu Moldovan.

Managerul Spitalului, Gabriel Lazany, împreună cu șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, Anca Andrițoiu, vor face toate demersurile necesare pentru a fi găsit un specialist care să lucreze cu noul sistem.

Este vorba despre un sistem complex de biologie moleculară. Toate echipamentele le-am estimat la aproximativ 600.000 lei. Am început deja de ieri să dăm telefoane, să găsim niște termene de livrare și să începem discuțiile. Sper să găsim furnizori pentru că în această perioadă toți sunt solicitați”, a exlicat managerul Spitalului, Gabriel Lazany.

În prezent, toate probleme recoltate în Bistrița-Năsăud de la cei care sunt suspecți că ar fi contractat coronavirus sunt duse la Cluj. Aparatul de acolo poate face maxim 70 de testări în 24 de ore.

Categories: Local

About Author