Super-licitație de 76 mil. lei pentru varianta ocolitoare a orașului Beclean

Super-licitație de 76 mil. lei pentru varianta ocolitoare a orașului Beclean

Primăria Beclean a lansat ieri licitația pentru proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor la centura ocolitoare a orașului de pe Someș. Bugetul disponibil pentru acest proiect este de 76,2 mil. lei, iar banii vin de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Pentru centura ocolitoare a Becleanului au fost propuse 2 variante: Varianta 1 – lungime de 1,195 km și Varianta 2 – lungime de 1,226 km.

Centura ocolitoare va realiza legătura dintre drumurile TransRegio TR45 Beclean – Salva și viitorul drum express DX4A Dej – Beclean – Bistrița. Proiectul include un pod peste râul Someș și două tronsoane de drum, tronsoane care vor avea câte două benzi de circulație cu lățime de 3,5 m și acostament de 1,5 m. Viteza cu care se va putea circula va fi de maxim 80 km/h. Conform studiului de fezabilitate, atât pentru Varianta 1, cât și pentru Varianta 2 au fost prevăzute sensuri giratorii la ambele capete ale centurii ocolitoare.

Terenul pe care urmează să fie construită centura se află în extravilanul orașului Beclean și este în proprietatea localității.

Termenul de finalizare al centurii ocolitoare este de 26 de luni de la data semnării ordinului de începere al lucrărilor.

Licitația pentru stabilirea constructorului care va realiza proiectul va avea loc în 5 martie.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*