Ce vești aduce Consiliul Județean despre stadionul la standarde UEFA ce va fi ridicat în Unirea

Ce vești aduce Consiliul Județean despre stadionul la standarde UEFA ce va fi ridicat în Unirea

Consiliul Județean a făcut deja primele demersuri pentru amenajarea stadionolui de 12.000 de locuri în Wonderland (Unirea). Reprezentanții CJ BN au anunțat că urmează să fie făcute demersurile necesare pentru obținerea finanțării.

“Stadionul de 12.000 de locuri, la standarde UEFA, care se va construi în Unirea, este într-un stadiu destul de avansat în ceea ce privește documentația. Studiul de Fezabilitate este aprobat, Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat săptămâna trecută în ședința de Consiliu Local și urmează obținerea avizelor și să fie depusă documentația pentru obținerea finanțării. Există soluții viabile în acest sens”, explică purtătorul de cuvânt al Consilului Județean Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan-Gruia.

Noi ne-am gândit la un stadion de 12.000 locuri, să fie un stadion dedicat exclusiv fotbalului, cu tribunele lângă teren. Pentru a nu neglija alte tipuri de sport, am discutat cu domnul Jiga care mi-a spus că Federația Română de Fotbal are o anumită sumă de la UEFA pentru construcţia unor terenuri sintetice la dimensiuni oficiale. Sigur, ei pun doar suprafaţa profesională, dar vom propune Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud ca noi să facem utilităţile, să viabilizăm terenul, să facem suportul, vestiare şi o tribună de 500 de locuri. Vom aveam un teren sintetic la dimensiuni oficiale de 106/68 m care poate fi împărţit în trei terenuri de minifotbal, cu nocturnă, cu vestiare, cu tribună unde se pot organiza competițiile de minifotbal“, explica Radu Moldovan, președintele CJ BN în urmă cu un an.

Deocamdată nu se știe exact la ce costuri ar ajunge construirea unui astfel de stadion, însă cel mai probabil cu cei 412.000 lei alocați în acest an pentru realizarea studiilor necesare se va stabili și acest lucru .

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*