TeraPlast a lansat licitația pentru un sistem fotovoltaic de circa 4 MW, cu stocare, pentru consumul propriu

TeraPlast a lansat licitația pentru un sistem fotovoltaic de circa 4 MW, cu stocare, pentru consumul propriu

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast a lansat recent licitația pentru construirea unei centrale fotovoltaice cu stocare, pentru consumul propriu, conform anunțului publicat de companie. Proiectul este finanțat parțial prin PNRR.

Compania intenționează să instaleze un sistem fotovoltaic cu o putere totală de 4,5 MW.

“Obiectul contractului este înființarea și punerea în funcțiune (proiect la cheie care include furnizare și montaj produse/echipamente aferente sistemului fotovoltaic, furnizare și instalare posturi de transformare cu echipamentele aferente, lucrări de construcții și amenajări, lucrări aeriene și subterane care privesc rețelele electrice de medie și joasă tensiune și orice alte lucrări cuprinse in documentația Tehnică (…)) a unei capacități noi de producție a energiei electrice din surse solare, cu instalații de stocare integrate, pentru autoconsumul TERAPLAST S.A., cu o putere totala instalată minima a panourilor de 4.561,90 kWp (…), racordata la distribuitorul de energie”, arată compania în anunțul de licitație.

Instalațiile fotovoltaice vor fi puse pe nouă amplasamente în total, șapte clădiri și două terenuri, arată compania. Lucrările ar trebui să finalizate până la sfârșitul acesui an.

Menționăm că TeraPlast S.A. a semnat contractul de finanțare pentru un sprijin financiar de cca. 5,5 milioane de lei prin PNRR pentru dezvoltarea unei centrale fotovoltaice noi în cadrul Parcului Industrial din Sărățel. Finanțarea nerambursabilă, aprobată conform solicitării, va acoperi circa un sfert din investiția totală a companiei în acest proiect, estimată atunci la 22.565.775 de lei.

Acum, compania spune că va realiza investiția mai ieftin. Valoarea estimată a achiziției stabilită la momentul demarării achiziției este de 16.818.154 de lei, mai mică decât valoarea estimată la momentul depunerii Ofertei la Ministerul Energiei. Ofertele pentru realizarea centralei electrice fotovoltaice se pot depune până la data de 5 aprilie.

Grupul Teraplast este cel mai mare procesator de polimeri din centrul şi sud-estul Europei, incluzând firmele TeraPlast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), Teraglass Bistriţa – producător de ferestre şi uşi din PVC; TeraPlast Recycling – reciclator de PVC; TeraBio Pack – producător de ambalaje biodegradabile şi din polietilenă, Somplast – societate care deţine hale de producţie pe care le închiriază către TeraBioPack şi TeraPlast Recycling. 

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*