TeraPlast studiază posibile achiziții de firme din zona ambalajelor și instalațiilor

TeraPlast studiază posibile achiziții de firme din zona ambalajelor și instalațiilor

TeraPlast are în vedere achiziția unor companii din domeniul ambalajelor și/sau instalațiilor și evaluează în această perioadă zeci de afaceri care ar putea contribui la dezvoltarea grupului.

„Ne uităm în special pe piețele de ambalaje și instalații atât în România, cât și în străinătate. Suntem destul de dinamici pe piața asta. Discutăm de zeci de companii pe care le analizăm în vederea unei potențiale tranzacții. Sper să iasă o tranzacție. Avem încredere că, făcând achiziții, ne accelerăm creșterea. Însă am avut și un context mai interesant în ultimii ani. Valoarea pe care o percepeau proprietarii companiilor respective tindea să fie disproporționat de mare față de ceea ce era compania în sine și de aceea încă nu am semnat achiziții semnificative. A fost o perioadă de ajustare a așteptărilor pe care le aveau jucătorii”, a spus Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.

Grupul TeraPlast, care prognozează o creștere a veniturilor cu cca. 20% în 2023 (spre 850 mil. lei), derulează un ambițios plan de investiții (320 mil. lei în ultimii 3 ani).

„Este un record absolut pentru grupul nostru și cred că foarte puține companii românești se pot lăuda că au un asemenea volum de investiții. Trebuie să începem să culegem roadele, să vedem că trecem pe profit pe partea de ambalaje și că noile capacități de producție din zona de instalații vor pune produse atât pe piața internă, cât și la export.” – a mai spus Stânean.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*