Terasele se vor deschide în 1 iunie

Terasele se vor deschide în 1 iunie

Anunțul a fost făcut chiar de președintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Dragoș Petrescu, care susține că în urma negocierilor cu Guvernul s-a ajuns la un acord și că prima etapă etapă de reluarea a activității restaurantelor și cafenelelor va viza deschiderea teraselor din 1 iunie.

“După discuțiile cu Guvernul am agreat că vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie. Vor urma încă două faze, sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic”, explică Dragoș Petrescu.

Petrescu a mai vorbit și despre prețurile din restaurantele și cafenelele din România și a precizat că nu se ia în calcul posibilitatea de creștere a acestora. Ba mai mult, președintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România spune că prețurile ar putea chiar să fie micșorate.

“Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun. Din trimestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină. Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uita la fiecare cost, ne așteptăm ca prețurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deși costurile operatorilor ar putea crește din cauza investițiilor care trebuie făcute”, a completat Dragoș Petrescu.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*