TOMOROGA Construct reabilitează sala de sport a unui prestigios liceu din Cluj

TOMOROGA Construct reabilitează sala de sport a unui prestigios liceu din Cluj

Bistrițenii de la TOMOROGA Construct au câștigat licitația pentru reabilitarea sălii de sport a unui prestigios colegiu din Cluj-Napoca, cu o ofertă de 5,1 mil. lei, fără TVA. Cu sediul social în Tureac, firma bistrițeană are deja un portofoliu bogat de lucrări în județul vecin.

Pentru reabilitarea sălii de sport a Colegiului Național George Coșbuc din Cluj-Napoca, Primăria a primit două oferte, iar cea a TOMOROGA Construct a fost aleasă câștigătoare în urmă cu câteva zile. Imobilul respectiv a fost construit în 2014, însă calitatea slabă a execuției a făcut ca după numai câțiva ani să necesite intervenții majore, care costă practic mai mult decât construcția inițială.

O expertiză tehnică comandată de Primărie a aratat vulnerabilități în proiectarea obiectivului și a estimat că lucrările de consolidare la pachet cu celelalte necesare pentru ca sala să poată fi folosită de elevii Colegiului Coșbuc ajung la circa 6 milioane de lei. Consilierii locali au aprobat în decembrie 2019 să investească respectiva sumă din fonduri publice pentru lucrările de consolidare, așa cum au recomandat experții.

TOMOROGA Construct lucrează de zor la un alt proiect major, licitat și câștigat la Consiliul Județean Cluj, anume reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci, o adevărată perlă arhitectonică datând din secolul al XIX-lea. Oferta acceptată de Consiliul Județean este de 27,6 mil. lei, la care se adaugă TVA.

În Bistrița, compania condusă de Bogdan Tomoroga lucrează la o clădire de birouri, pe strada Păcii, pentru Consiliul Județean.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*