Lacul COLIBIȚA scos la închiriat prin ordin de ministru. Urmează licitații, pe bucăți, pentru 324,56 ha

Lacul COLIBIȚA scos la închiriat prin ordin de ministru. Urmează licitații, pe bucăți, pentru 324,56 ha

Suprafața totală de teren de sub Lacul Colibița, adică 324,56 ha, va fi scoasă la închiriat de Apele Române pentru investitorii în turism care vor să amenajeze diverse construcții plutitoare, în scop de agrement. Deocamdată, regia Apele Române propune 2 licitații: una pe o suprafață de 66 mp, alta pe 80 mp.

Ministerul Apelor și Pădurilor, prin Ordinul nr. 1529/2017, a aprobat regulamentul “pentru organizarea și desfășurarea licitațiilor publice pentru atribuirea contractelor de închiriere a unor bunuri imobile, proprietate publică a statului, aflate în administrarea Administrației Naționale <<Apele Române>>, a Contractului-cadru de închiriere a bunurilor imobile aflate în proprietatea publică a statului și în administrarea Administrației Naționale <<Apele Române>>, precum și a Listei cuprinzând bunurile imobile propuse spre închiriere și durata închirierii”.

În această listă, se regăsește și Acumularea Colibița, alături de alte lacuri și cursuri de apă din România. Ordinul a fost semnat de ministrul de atunci al Apelor și Pădurilor, bistrițeanca Doina Pană.

Acum câteva zile, Administrația Bazinală Someș-Tisa, din subordinea Apelor Române, a anunțat o licitație pentru suprafața de 66 mp pe lacul Colibița. Ofertele se depun la sediul ABA Someș Tisa din Cluj, până în 22 august 2018.

Ieri, a doua licitație a fost anunțată, pentru o suprafață de 80 mp. Depunerea ofertelor se va efectua până la data de 28 august 2018.

Cei interesați să depună oferte pot procura caietele de sarcini de la ABA Someș Tisa, sau pot cere informații suplimentare la telef. 0264/ 433028 int. 109.

Categories: Local

About Author