Un bistrițean face prima investiție locală serioasă în domeniul IT&C

Un bistrițean face prima investiție locală serioasă în domeniul IT&C

Microbul investițiilor în IT&C începe să depășească granițele orașelor mari, precum Clujul, Timișoara sau București, și se mută și în orașe mai mici, cu statut de sateliți ai centrelor universitare recunoscute. Bistrița poate fi unul dintre aceste orașe, iar antreprenorul Ioan Petruț a înțeles acest lucru.

Bistrițeanul, implicat deja în două afaceri în domeniul IT&C prin companiile PIM Corporation și TIP Software Transilvania, are în față un proiect de dezvoltare deocamdată unic pe piața locală de profil. Peste drum de Dedeman, gard în gard cu benzinăria Lukoil, Ioan Petru construiește, pe 4 niveluri, D+P+2E, un Centru de Servicii IT&C. Lucrarea ar trebui finalizată în august 2020, însă la cum se mișcă antreprenorul general Ibikrisz Construct în primăvara viitoare imobilul va fi gata. Proiectantul centrului este compania DC Imobil Proiect SRL.

Cea mai veche dintre afacerile lui Ioan Petruț, PIM Corporation, a fost înființată în 2005 și are ca activitate principală consultanță în domeniul IT&C și soluții software cum ar fi programe de gestiune, producție, salarizare, devize, contabilitate. De asemenea, PIM Corporation are licență pentru proiectarea, instalarea și întreținerea sistemelor de securitate.

Categories: Business in top

About Author