Un fermier din Ruștior își face propria făbricuță de brânzeturi tradiționale

Un fermier din Ruștior își face propria făbricuță de brânzeturi tradiționale

Bistrițeanul Grigore Melinte Creța, fermier pe Valea Șieului, investește într-o mică fabrică de produse lactate tradiționale, cu o capacitate de prelucrare de 300 litri lapte / zi.

Cu câteva zeci de vaci și câteva sute de oi, fermierul producea și până acum brânzeturi, pe care le vindea, ocazional, în târguri. Noua făbricuță, care va fi construită în comuna Mărișelu, va avea o suprafață de 72 mp, și va include, „în miniatură”, toate dotările și echipamentele pe care le are o fabrică mare de profil: birou, cameră recepție lapte, spălător navete, magazie sare, cameră saramură, sală ambalare, vestiar murdar, vestiar curat, baie cu duș, sală preparare dotată cu tancuri de răcire și depozitare intermediară, vană mecanizată, vană saramurare, mașină de tăiat caș felii, vană operare cașcaval, bazin spălare ambalaje cu 3 compartimente, pompă lapte, bazin colectare zer dezalbuminat, pompă zer, bloc, igienizare forme și ustensile, mașină de ambalat sub vid, mașină de tocat tip Wolf, malaxor, dispozitiv umolere, clipsator, masă lucru inox, cărucior cu rafturi etajate, rafturi maturare, cărucior de transport intern, minimasă laborator, sală maturare, cameră frig, hol.

Unitatea de producție va avea o capacitate de prelucrare de 300 l/zi, iar produsele finite vor fi din gama brânzeturilor: caș, cașcaval, brânză frământată, brânză telemea, urdă din zer.

Proiectul lui Creța a primit recentul avizul de mediu și se îndreaptă spre faza de construcție.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*