Unde a ajuns avântul imobiliar din Bistrița în 2021? Locul 4 pe țară, +70% la locuințe livrate

Unde a ajuns avântul imobiliar din Bistrița în 2021? Locul 4 pe țară, +70% la locuințe livrate

Aproape jumătate din reşedinţele de judeţ ale României au primit în 2021 mai puţine locuinţe noi decât în 2020. Printre ele Braşov, Cluj-Napoca şi Constanţa. La polul opus, 22 de reşedinţe de judeţ au înregistrat creşteri, cu Bistrița pe locul 4, după Iași, Timișoara și Alba Iulia.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), în 2021 în orașul Bistrița au fost livrate 737 locuințe noi, cu 306 mai multe față de anul precedent.

Avântul constructorilor bistrițeni pare însă a fi mai temperat în 2022, din cauza scumpirii materialelor de construcții și a scăderii numărului de potențiali cumpărători. De pildă, recent, un mare proiect rezidenţial care urma să se dezvolte în Bistriţa pe un teren aflat în proprietatea TeraPlast, a fost scos din planurile investitorilor din cauza condiţiilor economice din piaţă. Alți dezvoltatori imobiliari cu proiecte mari, cum ar fi Ioan Tamaș – care propunea cca. 1000 de apartamente lângă fabrica LEONI – sau brașovenii de la Maurer, care doreau să construiască câteva sute de apartamente și în Bistrița (existând în acest sens negocieri pentru mai multe amplasamente – vezi fostul RAR) – s-au domolit și așteaptă vremuri mai bune.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*