Consiliul Județean vrea să cumpere teren pentru amenajarea unei parcări

Consiliul Județean vrea să cumpere teren pentru amenajarea unei parcări

Terenul pe care conducerea CJ BN intenționează să îl cumpere are o suprafață de 1.156 mp și aparține lui Octavian Harșian, proprietarul Cramei Harșian. Prețul negociat pentru acest teren este de 1,2 mil.lei (272.816 euro), mai exact 236 euro/mp. 

Consilierii județeni se vor întruni astăzi într-o ședință, iar pe masa de lucru vor avea și proiectul legat de aprobarea acestei achiziții. Dacă proiectul primește undă verde din partea aleșilor, Consiliul Județean intenționează să amenajeze acolo o parcare.

“Consiliul Județean intenționează să susțină dezvoltarea obiectivului de investiții “Imobil cu destinație parcare pe str.Bistricioarei din municipiul Bistrița” în scopul decongestionării traficului în zona centrală a municipiului Bistrița și asigurării numărului necesar de locuri de parcare pentru beneficiarii instituțiilor publice, concentrate în clădirea Palatului Administrativ din Piața Petru Rareș și în vecinătatea acestuia, precum Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. În plus, avându-se în vedere numărul mare de instituții publice, sedii de firme, bănci, hoteluri, restaurante, magazine alimentare și nealimentare, riverani, etc. ce activează constant în zona centrală a municipiului, se conturează o perspectivă îngrijorătioare privind asigurarea și managementul locurilor de parcare”, scrie într-un referat al acestui proiect.

Terenul pe care Consiliul Județean intenționează să îl cumpere se află în vecinătatea punctului termic dezafectat de pe strada Bistricioarei. Acesta va fi demolat, iar terenul pe care se află va fi folosit în cadrul aceluiași proiect legat de amenajarea unei parcări.

Categories: Local

About Author