Alexandru Stânean va conduce Grupul TeraPlast pentru încă patru ani

Alexandru Stânean va conduce Grupul TeraPlast pentru încă patru ani

Alexandru Stânean va conduce Grupul TeraPlast (TRP) pentru încă patru ani, după ce astăzi Consiliul de Administraţie al producătorului de materiale de construcţii i-a prelungit contractul de director general începând cu data de 2 iulie, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Alexandru Stânean de declarat: “Grupul TeraPlast s-a transformat profund în ultimii doi ani prin investiţiile realizate cu ajutor de stat. Wetterbest a deschis o unitate nouă de producţie, iar TeraGlass şi TeraPlast şi-au mărit capacitatea de producţie şi totodată şi-au diversificat portofoliul de produse. Acum e vremea să culegem roadele investiţiilor realizate până în prezent şi să gândim proiecte noi de dezvoltare pentru a aduce valoare adăugată acţionarilor şi partenerilor noşti. Mulţumesc Consiliului de Administraţie pentru încredere”.

Actualul CEO al producătorului de materiale de construcţii face parte din echipa Grupului TeraPlast din 2007, iar de-a lungul timpului a ocupat poziţii precum director general adjunct, director de operaţiuni sau responsabil de dezvoltarea pe pieţele externe. Totodată, Alexandru Stânean a făcut parte din echipa responsabilă de IPO-ul companiei în 2008. În urmă deciziei Consiliului de Administraţie, Alexandru Stânean începe cel de-al treilea mandat de director general în cadrul Grupului TeraPlast.

Sub mandatul sau, compania TeraPlast şi-a crescut afacerile şi a profitabilitatea, în contextul favorabil al pieţei construcţiilor şi al măsurilor de eficientizare operaţională, se arată în comunicatul emitentului.

În primul trimestru al anului 2020, TeraPlast a înregistrat cea mai bună evoluţie dintre companiile Grupului TeraPlast. Cifra de afaceri a crescut cu 28%, la 88,3 milioane de lei. În aceeaşi perioadă, compania a generat 72% din EBITDA Grupului TeraPlast şi a marcat cea mai bună marja de profitabilitate, de 14,3%.

Pentru primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast estimează afaceri de 478 milioane de lei şi o EBITDA de 47 milioane de lei. Pentru divizia de mase plastice, din care face parte TeraPlast, cifra de afaceri este estimată la 213 milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de primul semestru din 2019. Totodată, profitabilitatea diviziei de mase plastice este estimată la 27 milioane de lei în primul semestru din 2020, cu 54% mai mult decât în primul semestru din 2019.

sursa: www.bursa.ro

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*