Pentru prima dată, 4 mari constructori bistrițeni luptă ca asociați într-o licitație

Pentru prima dată, 4 mari constructori bistrițeni luptă ca asociați într-o licitație

Mâine, 9 septembrie, instanța Curții de Apel Cluj va lua în discuție litigiul dintre o asociere a constructorilor bistrițeni și compania ARL Strabag, tranșat teoretic de CNSC, cu privire la lucrările de modernizare a drumurilor județene DJ154D, DJ162 și DJ172A, o investiție realizată de Consiliul Județean.

Inițial, licitația a fost câștigată de consorțiul inedit format de bistrițeni: Frasinul – CML – Îndemânarea – Dimex, dar competitorul ARL Strabag, parte din grupul austriac Strabag, a contestat rezultatul la CNSC, în aprilie 2021, cerând reevaluarea ofertelor și atribuirea lucrărilor către ARL. CNSC a anulat rezultatul inițial și a decis ca beneficiarul să reevalueze ofertele, dar a refuzat să ofere direct lucrările către ARL.

Cele două tabere s-au mutat în instanță, grupul bistrițenilor, prin liderul de asociere Frasinul, contestând soluția CNSC la Curtea de Apel.

Lucrările respective presupun „Proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului: Modernizare drumuri judetene DJ154D Domnești-Neteni-Albeștii Bistriței; DJ162 Sâmnihaiu de Câmpie-Vișuia; DJ172A Beclean-Chiochiș”. Finanțarea pentru acest proiect a fost obținută de la Ministerul Dezvoltării în 2019, în mandatul ministrului de atunci Daniel Suciu.

De menționat că este prima dată când patru companii din Top 5 constructori bistrițeni și-au dat mâna într-o asociere, în lupta împotriva competitorilor veniți din alte județe sau alte țări.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*