Ambasadorul SUA interesat de adopții la Bistrița. Răstimp, avem doar 5 investitori americani în județ, dintre care 4 pe pierdere, unul pe zero

Ambasadorul SUA interesat de adopții la Bistrița. Răstimp, avem doar 5 investitori americani în județ, dintre care 4 pe pierdere, unul pe zero

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a fost prezent azi la Bistrița, invitat de fundația Hope&Hopes for Children, pentru a vizita casa de tip familial construită pentru un grup de copii instituționalizați. Klemm nu a dorit să discute tema investițiilor americane în județul Bistrița-Năsăud, aflate la un nivel dezastruos.

Flancat de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, și de viceprimarul Cristian Niculae, Klemm a refuzat să facă vreo declarație în afară de cele legate de copiii instituționalizați din România și de nevoia ca țara noastră să înlesnească procesele de adopție internaționale.

O analiză a BistrițaBusiness.ro arată că în județul Bistrița-Năsăud există doar 5 companii care au și capital american: Stil Proiect, Art Glas Concept, Coorey’s & Partners, Waterbrook Enterprises și A1 Duct Cleaning Company. Toate cinci la un loc au avut un rulaj de numai 223.000 de euro în 2017. În unele dintre ele, investitorii americani sunt bistrițeni care au emigrat peste Ocean și s-au întors acasă.

Patru din cele cinci firme au fost pe pierdere în 2017, iar una a fost pe zero (0).

Oare o fi fost și acest subiect pe agenda ambasadorului Klemm și a președintelui Radu Moldovan?

 

 

Categories: Business in top

About Author