Proprietarii Păstrăvăriei PARVA extind complexul cu o investiție de 4,16 mil. lei

Proprietarii Păstrăvăriei PARVA extind complexul cu o investiție de 4,16 mil. lei

Proprietarii Păstrăvăriei Parva, amenajată în 2015 cu bani europeni, își extind proiectul cu încă o investiție de peste 4 milioane lei, care va transforma locul într-un adevărat resort turistic.

Familia Finegari, cea care a înființat ferma piscicolă și, ulterior, restaurantul Casa Păstrăvarului, a câștigat un nou proiect cu fonduri europene și dorește extinderea afacerii. Pe un teren concesionat pe 49 de ani, investitorii vor construi noi bazine pentru creșterea păstrăvilor, vor ridica o clădire în care vor fi montate incubatoare pentru puiet și vor amplasa mai multe căsuțe tip camping pentru cazarea turiștilor. În plus, vor efectua mai multe lucrări legate de infrastructura de utilități a resortului.

Noile investiții, derulate prin compania EMAFIN BN SRL, sunt estimate la 4,16 mil. lei, licitația pentru găsirea unui constructor fiind deja lansată. Termenul-limită de primire a ofertelor este 22 martie a.c, iar lucrările vor dura maximum 17 luni.

În urmă cu 6 ani, proprietarii au accesat bani europeni prin Programul Operaţional Pescuit (POP) şi au deschis păstrăvăria, care avea la acel moment 13 bazine, cu o capacitate de 30-50 tone de pește anual. A urmat construirea restaurantului, Casa Păstrăvarului, care și-a câștigat o reputație foarte bună încă de la început. Acum, o nouă extindere, susținută tot cu fonduri europene.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*