ArcelorMittal a blocat, de ieri, conturile DAN STEEL Beclean, până recuperează 2 mil. euro

ArcelorMittal a blocat, de ieri, conturile DAN STEEL Beclean, până recuperează 2 mil. euro

Judecătoria Beclean a admis ieri cererea de încuviințare a executării silite a Dan Steel, înaintată de ArcelorMittal Zenica, prin casa de avocatură Rus&Asociații din București.

Compania ArcelorMittal Zenica (cu sediul în Bosnia, parte a grupului internațional ArcelorMittal) mai are de recuperat peste 2 mil. euro de la combinatul din Beclean. Creanța este mai veche de un an. În urmă cu câteva luni, prin casa de avocatură Rus&Asociații, creditorul solicita instanței insolvența Dan Steel Beclean. Ulterior, a acceptat să renunțe la această cerere, încheind o înțelegere cu Dan Vasile, proprietarul combinatului, pentru plata în rate lunare a creanței. Antreprenorul nu a reușit să-și respecte înțelegerea, rămânând un rest de plată de cca. 2 mil. euro.

ArcelorMittal a depus recent și o cerere pentru executarea silită a Dan Steel Group Negrești Oaș, cealaltă mare firmă a lui Dan Vasile. Judecătoria din Negrești Oaș încă nu a dat o soluție.

Recent, Curtea de Apel Cluj a respins o cerere de intrare în insolvență a Dan Steel Beclean venită din partea unul alt mare creditor, Belmet Handelsgellschaft. În paralel, instanța din Negrești Oaș a respins executarea silită a Dan Steel Negrești Oaș solicitată de un al treilea creditor, Unicredit Bank.

După decizia de ieri, ArcelorMittal va începe poprirea și executarea conturilor Dan Steel Beclean, dar și identificarea bunurilor care pot fi executate.

Categories: Business in top

About Author