Asocierea FRASINUL-DIMEX câștigă la Botoșani un contract de 21 mil. euro

Asocierea FRASINUL-DIMEX câștigă la Botoșani un contract de 21 mil. euro

Contractul, în valoare de peste 355 milioane de lei, pentru execuția lucrărilor de construcții în proiectul „Regiunea Nord-Est – Axa Rutieră Strategică 2: Botoşani – Iaşi” a fost atribuit. Asocierea FRASINUL-DIMEX a prins Lotul 3, estimat la 21 mil. euro.

Atribuirea vine după sentința instanței Curții de Apel Suceava, prin care a fost menținută decizia CNSC, în urma căreia firma declarată inițial câștigătoare (Conrec SA) a fost exclusă din procesul de evaluare a ofertelor.

Ofertele declarate câștigătoare aparțin următoarelor asocieri:

Pentru Lotul 1, oferta câștigătoare a fost declarată cea depusă de asocierea formată din Danlin XXL – Dragos Invest.

Pentru Lotul 2, oferta câștigătoare a fost declarată cea depusă de asocierea formată din Cornell’s Floor – Construct Com – Test Prima – Autotehnorom.

Pentru Lotul 3 – 25,859 km (Blandesti –Cerchejeni – Sulita (Cheles) – Lunca Cernesti – Todireni) oferta câștigătoare a fost declarată cea depusă de asocierea formată din Frasinul și Dimex 2000 Company.

Suma totală la care s-au adjudecat cele trei loturi este de 355.842.466 de lei fără TVA, cu aproximativ 17,5 milioane de lei mai mică decât valoarea estimată a lucrărilor în momentul scoaterii lor la licitație. Contractele de lucrări vor putea fi semnate doar după expirarea perioadei de contestații.

”Sperăm ca de această dată să nu mai avem contestații și săptămâna viitoare să putem semna contractele”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoşani.

Cei doi constructori bistrițeni au făcut o alianță de moment în 2020 și au depus oferte la licitația Consiliului Județean Bacău, pentru modernizarea axei rutiere Botoșani-Iași, o lucrare estimată la aproape 90 mil. euro.

Din informațiile publice, DIMEX și FRASINUL au depus oferte pentru două din cele trei loturi scoase la licitație: Lotul 2 (val. estimată 43 mil. euro – unde Dimex e lider de asociere) și Lotul 3 (val. estimată 21 mil. euro – unde Frasinul e lider de asociere).

Ofertele lor nu au ieșit pe primul loc, însă cele două companii au contestat câștigătorii.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*