Benzinăriile Lukoil din Bistrița, controlate de Protecția Consumatorilor

Benzinăriile Lukoil din Bistrița, controlate de Protecția Consumatorilor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a efectuat zilele trecute o serie de controale în benzinariile Lukoil din 22 de județe ale țării. Marți inspectorii ANPC au ajuns și la Bistrița.

În urma controalelor efectuate la stațiile de benzinărie și magazine aferente acestora, în cele 22 de județe, ANPC a aplicat 56 de amenzi contravenționale și 29 de avertismente.

” Iată că operațiunile noastre continuă în aceeași variantă fermă cu care v-am obișnuit în ultima perioadă! Trist este că o parte a opiniei publice naște idei năstrușnice legate de controalele noastre. Ne gândim la toate aspectele fie că vorbim de salariați, fie că vorbim de orice alte consecințe economice privind operatorii economici.Dar cel mai mult ne interesează consumatorii – cetățeni români cu drepturi europene! Dacă atunci când am declanșat evaluarea activității marilor lanțuri de magazine, opinia publică era solidară cu acțiunile noastre, nu înțeleg ce s-a întâmplat de atunci și până acum, mai ales că, fiecare dintre cei vizați are lucrători din România. Pare că pentru unii ar trebui ca respectarea legii să fie facultativă. Atitudinea unora dintre cei verificați mi se pare total nepotrivită, în raport cu lipsa de curățenie, cu produsele expirate și cu celelalte abateri depistate de colegii noștri și asumate de cei sancționați. Fac apel la bun simț, la corectitudine pentru cetățenii români și, mai ales, la respectarea unor reguli elementare din partea operatorilor economici. Până atunci, vom continua să aplicăm sancțiuni și vom desfășura activități de control ferme, unitare și cu impact major la nivelul întregii țări!” – a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*