UN PROIECT MEDIA SUSȚINUT DE

Biedronka, cel mai mare retailer alimentar din Polonia, plănuiește să intre în România

Biedronka, cel mai mare retailer alimentar din Polonia, plănuiește să intre în România

 Cel mai mare retailer alimentar din Polonia, Biedronka, se pregătește de extinderea în alte piețe din regiune, printre care și România, anunță Pedro Soare dos Santos, CEO Jeronimo Martins, compania portugheză care deține lanțul de retail Biedronka.

“A venit timpul să depășim granițele Poloniei, iar țara în care am vrea să mergem e România. Nu știm încă dacă intrarea va fi anul acesta sau următorul”, explică Pedro Soare dos Santos.

Biedronka nu este la prima intenție de a intra pe piața locală: în 2007 retailerul anunța că vizează România, Rusia și Ucraina ca noi piețe pentru a se extinde, însă pllanurile au fost lăsate deoparte pentru a se concentra pe piața poloneză.

Biedronka a participat în 216 la prima etapă de vânzare a lanțului de retail Profi. Ulterior s-a retras, iar fondul de investiții Enterprise Investors (EI) a vândut retailerul Profi către Mid Europa Partners.

Se pare că decizia de a se extinde și în România vine pe fondul creșterii businessului. Mai exact, grupul Jeronimo Martis a reușit, pentru prima dată în istoria companiei, să depășească EBITDA de 1 miliard euro. Mai mult, Jeronimo Martis a raportat o creștere de 7,9% a profitului net anul trecut.

Brandul Biedronka deține 3.000 de magazine în Polonia și intenționeaza să mai deschidă alte 100 de locații în decursul acestui an.

Categories: National

About Author