Bistrița, pe lista orașelor secundare care în următorii ani vor atrage investiții de 150 mil.euro

Bistrița, pe lista orașelor secundare care în următorii ani vor atrage investiții de 150 mil.euro

Andrei Jerca, șeful serviciului industrial din cadrul companiei de consultanță imobiliară CBRE crede că în următorii ani piața spațiilor industriale va trece printr-o serioasă transformare și consolidare. Jerca este convins că orașele secundare vor atrage investiții mari, iar pe lista enumerată de acesta se află și Bistrița. 

“Am remarcat un interes ridicat pentru mai multe orașe secundare sau chiar terțiare care au potențial ridicat de dezvoltare: Craiova, Constanța, Târgu Mureș, Iași, Bacău și Bistrița. În următorii doi ani, ne așteptăm ca aceste orașe să atragă investiții de cel puțin 150 de milioane de euro în sectorul industrial”, explică Jerca.

În ultimii ani, marile companii din Bistrița au investit milioane de euro în extindere, Leoni și grupul TeraPlast fiind doar doi dintre marii jucători de pe piața industriei bistrițene care au investit mult în dezvoltare.

De asemenea, deschiderea Parcului Industrial de la Sărata a fost un pas în față pentru atragerea investițiilor. Multe companii bistrițene s-au mutat acolo, iar altele au deschis pentru prima puncte de lucru în Parcul Industrial.

 

Categories: Business in top

About Author