Câte teste pentru COVID-19 au fost făcute la Spitalul Județean în 3 săptămâni

Câte teste pentru COVID-19 au fost făcute la Spitalul Județean în 3 săptămâni

Spitalul Județean de Urgență Bistrița are propriul aparat pentru testare COVID-19, iar la trei săptămâni de la începerea acestui tip de analiză a făcut 1.355 de testări. La laboratorul de biologie moleculară RT-PCR se lucrează deja în două schimburi pentru a putea fi făcute cât mai multe analize pentru depistarea coronavirusului.

“Cele 1.355 de teste prelucrate la noi, la SJUB, în perioada 22 aprilie-13 mai, demonstrează adaptarea echipei manageriale și medicale, la situația de criză prin care trecem, dar și voința și profesionalismul acestora”, susține Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Din totalul celor 1.355 de teste efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, 1.147 au fost negative, 117 pozitive și 91 incerte.

“Continuăm să investim în sănătate, alocând încă 535.000 de lei, pentru achiziționarea a încă unui extractor automat, care să crească capacitatea de testare COVID-19  la aparatul RT-PCR, și a testelor necesare”, a mai precizat Radu Moldovan.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*