Parcul Industrial, anexa abandonată a Bistriței, unde managerul duce acasă 63% din totalul veniturilor

Parcul Industrial, anexa abandonată a Bistriței, unde managerul duce acasă 63% din totalul veniturilor

Consiliul Local Bistrița are astăzi pe masă două proiecte de hotărâre care, odată adoptate, vor modifica structura de conducere la Parcul Industrial Bistrița Sud. Surpriza? Doi dintre vechii reprezentanți ai Consiliului Local în AGA de la Parc sunt propuși să rămână pe poziții: Gheorghe Sabău și Ioan Radu Uță.

Unul dintre proiectele de hotărâre din ședința de azi propune reducerea numărului reprezentanților CL în AGA (Adunarea Generală a Asociaților) de la Business Park Bistrița Sud SRL de la șapte la cinci. Cei șapte magnifici de până acum erau: Remus Titieni (președinte AGA), Ezechiel Ignat, Maria Cerasela Negrușa, Gheorghe Sabău, Ioan Radu Uță, Marius Armean, Dumitru Vamanu.

Al doilea proiect de hotărâre, care vizează instalarea celor cinci noi reprezentanți ai CL în AGA, îi nominalizează deja pe Ioan Radu Uță și pe Gheorghe Sabău și lasă trei poziții libere, care, probabil, vor fi ocupate în urma dezbaterilor de astăzi.

Nicio referire încă la conducerea executivă a firmei care administrează parcul industrial, în speță managerul Ioan Magda, omul instalat de fostul viceprimar Gelu Muthi, după demisia în bloc a fostei echipe de conducere. Potrivit surselor noastre, lui Magda i s-a cerut un raport de activitate, dar acesta încă nu a sosit. Pentru 2020, acesta a prognozat în Bugetul de Venituri și Cheltuieli încasări de 132.500 și cheltuieli de 131.000. Din totalul încasărilor, 84.000 de lei au plecat în contul lui Magda, în baza contractului său de mandat, iar 18.000 lei au plecat spre persoana care ține contabilitatea. Asta înseamnă că managerul parcului industrial a primit 63% din totalul veniturilor. Per total, 77% din venituri au mers pe cele două salarii.

La momentul demisiei, fosta conducere a parcului a lăsat 10 contracte semnate cu companii care și-au exprimat intența de a investi în Parcul Industrial. Dintre acestea, unele au realizat deja investițiile, cum ar fi Datacor, Centana Com, Flaely.

Cum va aborda noua conducere a Primăriei problema Parcului Industrial, care în varianta Crețu a fost doar o jucărie, din start defectă, în loc să devină un motor de dezvoltare a orașului?

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*