O firmă din Brașov vrea să producă la Bistrița lingouri de aluminiu și fier beton, din deșeuri

O firmă din Brașov vrea să producă la Bistrița lingouri de aluminiu și fier beton, din deșeuri

ROMBIS, cu un rulaj de 14,7 mil. lei în 2022, este prezentă deja în Bistrița, cu o turnătorie de aliaje neferoase ușoare (aluminiu) și cu activități de colectare/recuperare a deșeurilor metalice.

Din prelucrarea curentă a aluminiului rezultă deșeuri pe care firma vrea să le transforme în lingouri, care să constituie materie primă pentru activitatea de producție. De asemenea, spun reprezentanții Rombis, în zona Bistriței există multe deșeuri feroase și neferoase care ar putea fi topite și transformate în materiale utile, cum ar fi fierul beton pentru armare.

Din aceste motive, compania vrea să își extindă afacerea, prin construirea mai multor hale/ateliere și depozite, o investiție estimată la 470.000 euro.

Pe terenul de 1,1 ha, unde funcționează deja ROMBIS, pe strada Căstăilor, compania va construi o hală producție – laminare oțel în bare de oțel beton (1307,90 mp); două hale mai mici pentru reciclare deșeuri metalice; o magazie de produse finite și un depozit pentru materii prime (1.547 mp).

“Prin investiția prevăzută în proiect, procesarea deşeurilor metalice feroase și neferoase se va realiza prin topire în cuptoare electrice cu inducție electromagnetică. Produsele obținute vor fi bare de armare din oțel, respectiv lingouri de aluminiu. Capacitatea de topire a cuptorului pentru deşeuri de metale feroase este de 1 tonă/oră. Producţia zilnică va fi de 15 tone bare de armare, respectiv 3960 tone pe an. Capacitatea de topire a cuptorului pentru deşeuri de metale neferoase este de 375 kg/oră. Producţia zilnică medie se estimează la 2 tone lingouri de aluminiu, respectiv 190 tone pe an. Se estimează că se va lucra în fucţie de cantitatea de deşeuri de aluminiu disponibilă.” – spun reprezentanții companiei.

Cu activități în Brașov și Bistrița, ROMBIS este deținută de antreprenorul Nicu Lazurcă, și este specializată în operațiuni de prelucrare în frezare CNC, folosind ca materii prime în principal aluminiul, duraluminiul și oțelul.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*