CEMACON și-a dublat profitul și își consolidează poziția de lider în Transilvania

CEMACON și-a dublat profitul și își consolidează poziția de lider în Transilvania

 În primele 9 luni ale anului, CEMACON, unul dintre cei mai mari producători de cărămizi din România, a obținut un profit net de 13,8 milioane lei, dublu față de cel din aceeaşi perioadă a anului precedent, la o cifră de afaceri ȋn creştere cu 2%. Profitul operațional (EBITDA) a crescut la 31%, de la 21%, nivelul obținut ȋn T3 2016.

 “Primele 9 luni ale anului au fost foarte dinamice la nivelul consumului de blocuri ceramice, cu perioade ȋn care cererea a depăşit oferta, ȋn special ȋn trimestrul III. Utilizând ȋn proporție de 100% capacitățile de producție ale ambelor fabrici, am crescut prin eficientizare. Astfel, la o cifră de afaceri similară cu cea obținută ȋn primele 9 luni din 2016, am găsit soluții să dublăm nivelul profitului net, la 13,8 milioane lei, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut.” a declarat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

Obiectivele CEMACON pentru 2017 vizează, ȋn principal, consolidarea afacerii şi a poziției ȋn piața blocurilor ceramice din Transilvania, concomitent cu maximizarea valorii adaugate.

“Am fost consecvenți ȋn modul de utilizare a resurselor companiei, dar şi ȋn abordarea pieței. Optimizările operaționale, dezvoltarea organizațională şi ȋmbunătățirea vânzării ne-au ajutat să avem o marjă EBITDA de 31% la 9 luni, față de 21%, ȋn perioada similară din 2016.” a completat Liviu Stoleru.

Despre CEMACON S.A.

CEMACON SA este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania, unul dintre cei mai mari producători de materiale de zidărie la nivel național.

Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producție din România cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obținute la costuri de producție foarte competitive.

CEMACON SA este companie listată la Bursa de Valori Bucureşti şi deținută, preponderent, de acționari instituționali, fonduri de investiții româneşti şi străine; managementul companiei este unul profesionist, independent şi cu puternică expertiză de sector.

Categories: Business in top

About Author