Centura Bistriței rămâne la proiectantul EXPLAN, din Cluj

Centura Bistriței rămâne la proiectantul EXPLAN, din Cluj

Centura ocolitoare a Bistriței nu are legătură cu lotul contestat și pentru care se reia licitația la Ministerul Transporturilor – a spus azi primarul Ioan Turc, într-o conferință de presă.

”Potrivit discuțiilor avute la Ministerul Transporturilor, segmentul centurii ocolitoare nu va fi tratat în lotul contestat și pentru care se reia licitația, ci în lotul pentru care s-a încheiat contractul în vederea realizării studiului de fezabilitate, cu Explan. Urmează să avem o întâlnire cu Explan, din fericire e o firmă din Cluj cu rezultate excelente în materie, pentru a stabili detalii. Practic, centura ocolitoare a municipiului Bistrița este în fază de studiu de fezabilitate. Este important ca oamenii să știe acest lucru”, a declarat Ioan Turc.

Varianta ocolitoare a municipiului Bistrița este parte componentă a Lotului 2 din Autostrada Nordului, Bistrița – Vatra Dornei, pentru care în 10 martie s-a semnat contractul de elaborare a studiului de fezabilitate.

Ofertantul declarat câştigător pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent Lotului 2, Bistriţa – Vatra Dornei, este SC Explan SRL din Cluj-Napoca, valoarea contractului fiind de 15.793.026,12 lei fără TVA.  

Primăria Bistrița a semnat cu CNAIR un acord de colaborare pentru realizarea proiectului ”Varianta de ocolire Bistriţa”.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*