Cine este fotomodelul-medic cu care se războiește șeful Consiliului Județean BN?

Cine este fotomodelul-medic cu care se războiește șeful Consiliului Județean BN?

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, este arătat cu degetul ca fiind persoana care, cu “nesimțire”, întârzie avizarea dispozitivului RealTime PCR, achiziționat de Consiliul Județean și Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Cine este însă Andrei Baciu?

Andrei Baciu, secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii, are 33 de ani şi nu este la prima aventură politică, după ce în 2015 a fost, pentru doar câteva ore, propunerea de ministru al Sănătăţii făcută de Dacian Cioloş.

Ce scrie în CV-ul lui Baciu

CV-ul lui Andrei Baciu arată că acesta a absolvit Liceul Militar din Alba Iulia în 2005, iar în 2011 a absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti. Apoi, între ianuarie şi martie 2012 a fost rezident în secţia de chirurgie cardiacă a Spitalului Fundeni. Ulterior, a lucrat timp de doi an în acelaşi domeniu ca medic rezident în Spitalul Universitar din Rouen, Franţa. În august 2014, secretarul de stat Andrei Baciu s-a întors în România, continuându-şi stagiile de chirurgie general la Spitalul Universitar din Bucureşti şi de chirurgie toracică la Institutul „Marius Nasta”. Andrei Baciu a intrat, initial, în atenţia publică în calitate de preşedinte al Asociaţiei SOS Drepturile Pacienţilor.

În noiembrie 2015, Dacian Cioloş l-a propus pe tânărul Andrei Baciu, care avea atunci doar 28 de ani, în fruntea Ministerului Sănătăţii. În doar câteva ore, pozele cu acesta în lenjerie intimă din perioada carierei de fotomodel s-au viralizat pe reţele de socializare, iar Dacian Cioloş a decis retragerea propunerea.

Liberalii l-au preluat toamna trecută și l-au instalat în Guvern.

Ce vor bistrițenii de la Baciu, “nesimțitul”

Astăzi, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a lansat o scrisoare deschisă către ministrul Sănătății, prin care îi cere acestuia demisia lui Andrei Baciu. Textul integral al scrisorii, îl vedeți mai jos:

“Domnului Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății
Scrisoare deschisă
​Stimate Domnule Ministru,

​Organizația Mondială a Sănătății, alte organisme internaționale implicate în blocarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și instituția pe care o conduceți recomandă cu celeritate testarea masivă a populației pentru prevenirea răspândirii pandemiei cauzată de noul coronavirus.

Încă din luna martie am identificat resurse și am propus CJSU Bistrița-Năsăud achiziția unui dispozitiv RealTime-PCR și a kit-urilor de testare aferentă pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 din județul Bistrița-Năsăud, degrevând astfel centrul de testare al regiunii de Nord-Vest de la Cluj-Napoca, având în vedere că numărul mare de probe care ajung aici ne-a făcut să așteptăm chiar și 7-9 zile până la primirea rezultatelor.

Am achiziționat acest dispozitiv cu suma de 700.000 de lei și echipa medicală din laboratorul SJU Bistrița a început testările. Încă din 9 Aprilie am depus la Ministerul Sănătății documentația necesară pentru avizarea dispozitivului RealTime PCR de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

❗️În ciuda depunerii documentației, a dispozitivului de ultimă generație, a echipei medicale pregătite pentru utilizarea RealTime-PCR și a multiplelor demersuri legale făcute de Dl. Dr. Lucian Pintea (Secretar de Stat), de domnii deputați Daniel Suciu și Emanuel Ungureanu, a Președintelui Comisiei pentru Sănătate Publică din Senat, Dl. Senator Attila Laszlo, încă nu a fost emis acest aviz.

❗️Stimate Domnule Ministru, sunt convins de bunele dumneavoastră intenții, însă nesimțirea cu care Domnul Secretar de Stat Andrei Baciu tratează acest subiect, amânând cu rea credință semnarea avizului în condițiile stării de urgență și a necesității majore de punere în funcțiune a acestui aparat, mă pune în situația de a vă cere demiterea de urgență a acestui personaj!

↪️ Nu pot să îi spun altfel, în condițiile în care Grupul Tehnic de lucru din care fac parte specialiști ca Dl. Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, Prof. Univ. Dr. Simona Ruță și Dl. Dr. Dan Oțelea au aprobat deja emiterea avizului iar Dl. Secretar de Stat Andrei Baciu nu ”s-a deranjat” încă să contra-semneze documentul.

Omenirea este în cea mai gravă criză epidemiologică a secolului și eu, ca reprezentant al celor 330.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, nu pot asista la un masacru epidemiologic produs de inconștiența și nesimțirea unui personaj ca Andrei Baciu. Prin urmare, fiind convins de bunele Dumneavoastră intenții în lupta cu răspândirea SARS-CoV-2 vă solicit demiterea de urgență a Secretarului de Stat Andrei Baciu.

De asemenea, așa cum am discutat telefonic în această dimineață, sper că promisiunea Dumneavoastră va fi onorată și în cel mai scurt timp vom primi avizul de funcționare pentru dispozitivul RealTime-PCR din dotarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Cu respect,

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud
Emil Radu Moldovan”

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*