CNAIR a ales o firmă din Cluj la marea lucrare DN17C Bistrița – Dumitra! Plouă cu contestații!

CNAIR a ales o firmă din Cluj la marea lucrare DN17C Bistrița – Dumitra! Plouă cu contestații!

Compania clujeană DIFERIT AG a fost desemnată câștigătoare a licitației în urma evaluărilor, însă rezultatul ar putea fi întors, deoarece ceilalți competitori au depus deja contestații la CNSC. “Cel mai probabil, după CNSC, lupta se va muta în instanță, neregulile par serioase și contractul este prea valoros” – a spus, pentru Bistrița Business, unul dintre competitori.

Șapte mari asocieri de firme au depus oferte pentru contractul estimat inițial la 279,3 milioane lei. Liderii acestor asocieri sunt Dimex 2000 Company, MIS Grup, Frasinul, Îndemânarea, Far Foundation, ARL Cluj și Diferit AG. Din cele șapte oferte, CNAIR a ales propunerea Diferit AG, care a avansat un preț total de 197,1 mil. lei, adică 75% din bugetul estimat de beneficiar. Practic, prețul oferit a fost cu 82,2 mil. lei mai mic decât cel maxim, adică CNAIR face o economie de 16,5 mil. euro!

5 dintre cele 7 firme sunt bistrițene, iar cele 2 din Cluj-Napoca au ori proprietar bistrițean (Ioan Petri, Diferit AG), ori director general din județul nostru (Dan Mihancea, ARL Cluj).

Patru dintre firmele aflate în licitație au depus deja contestații la CNSAS. Una dintre ele cere reevaluarea ofertelor, deoarece a fost descalificată abuziv pe motiv că inginerul propus ca manager de proiect nu avea un anumit tip de diplomă. De fapt, același inginer a fost deja acceptat de CNAIR într-un proiect similar de construcții de drumuri. Și diploma este în regulă. De ce la Bistrița nu a fost acceptat? O altă companie cere anularea licitației pe motiv că a fost depunctată subiectiv, ambiguu, la capitolul tehnic, pe motiv că personalul nu e suficient de bun, în vreme ce oferta financiară a fost mai bună decât a câștigătorului. O a treia contestație spune că firmei i s-a restricționat accesul la dosarul de achiziție, CNAIR omițând în două rânduri să pună la dispozițiile toate documentele solicitate. A patra contestație vorbește și ea despre obstrucția CNAIR la demersurile firmei de a vedea dosarul de achiziție, unde unele documente s-ar fi clasificat drept confidențiale.

Licitația, defășurată de CNAIR prin intermediul DRPD Cluj, a avut loc în luna mai a.c., așa cum Bistrița Business anunța AICI .

Tronsonul respectiv, cu o lungime de numai 7,82 km dar de o complexitate ridicată, face parte din drumul național secundar ce leagă localitățile Bistrița și Vișeu de Sus (Maramureș). Durata de execuție va fi de doi ani de la momentul ordinului de începere a lucrărilor.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*