Combinatul DAN STEEL Beclean se clatină pe sârmă, cu prăpastia sub el

Combinatul DAN STEEL Beclean se clatină pe sârmă, cu prăpastia sub el

Surse confidențiale din mediul de business susțin că afacerea condusă de antreprenorul Dan Vasile este la un pas de prăpastie, cu doi creditori mari care insistă să-și recupereze urgent creanțele.

În 28 ianuarie 2020, Unicredit Leasing, printr-o casă de avocatură din București, a înregistrat la Tribunalul Bistrița-Năsăud o cerere pentru intrarea în insolvență a Dan Steel Beclean. Creanța, spun sursele noastre, este de cca. 1 milion de euro. În paralel, în 30 ianuarie 2020, Unicredit Bank a depus la Judecătoria din Negrești Oaș o cerere de încuviințare a executării silite a companiei Dan Steel Group Negrești Oaș SA.

Al doilea creditor important (cca. 0,9 mil. euro), Belmet Handelsgellschaft, filiala din Austria a principalului producător de produse din oțel din Belarus, a acceptat în noiembrie 2019 să cadă la înțelegere cu Dan Steel Beclean, ambele părți cerând instanței un termen pentru asta. Înțelegerea nu s-a materializat, spun sursele noastre, și Curtea de Apel Cluj se va pronunța poimâine, 6 februarie 2020, cu privire la cererea de deschidere a insolvenței depusă inițial de firma austriacă.

Dan Steel Group Beclean SA, firmă producătoare de sârmă, plase de sârmă și cuie, este deținută (83,7%), prin SC Dan Steel Group Negrești Oaș SA, de omul de afaceri sătmărean Dan Vasile. Grupul de firme Dan Steel are peste 400 de angajați.

Categories: Business in top

About Author