COMELF a mai recrutat 16 indieni și are acum 43 de străini, 7% din totalul angajaților

COMELF a mai recrutat 16 indieni și are acum 43 de străini, 7% din totalul angajaților

La COMELF au mai sosit în acest an 16 muncitori din India, ducând numărul acestora la 42, la care se adaugă și un angajat din Columbia – arată compania bistrițeană într-un raport recent către BVB. În acest moment, aproape 7% din angajații societății sunt străini.

“Începând cu anul 2019 compania a recurs la importul de forță de muncă, în special din India, astfel, la 31.12.2022, în cadrul COMELF erau active un număr de 27 persoane, cetățeni străini proveniți din India (26 persoane) și Columbia ( 1 persoană), având calificare în meseria de Lăcătuș Mecanic, Sudor și Operator CNC. În prezent, în companie sunt 44 persoane străine, din care 43 persoane sunt din India și 1 persoană este din Columbia. Pentru anul 2023, funcție de nevoia de personal calificat și de disponibilitatea de personal atât intern cât și din afara țării, compania va proceda la recrutarea și angajarea de personal calificat, specific– spun reprezentanții COMELF.

Firma bistrițeană s-a luptat în ultimii ani cu o fluctuație crescută de personal și cu nevoia întineririi corpului de angajați. Prin importul de forță de muncă din India dar și datorită parteneriatelor cu Universitatea Tehnică din Cluj –Napoca (filiala Bistrița) și cu Liceul Grigore Moisil, COMELF a reușit în 2022 să angajeze 57 de persoane, în general tineri, români și străini, care au rezolvat în mare parte problemele de personal ale companiei. Indicatorul de fluctuație al personalului s-a situat în 2022 la 17,61 %, îmbunătățit comparativ cu anul 2021.

Deținută de Grupul Uzinsider, COMELF SA Bistrița este unul dintre cei mai mari producători de echipamente industriale din România, cu afaceri de 173,2 mill lei în 2022.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*