COMELF reia licitația pentru panourile fotovoltaice de 3,5 mil. lei

COMELF reia licitația pentru panourile fotovoltaice de 3,5 mil. lei

Licitația pentru panourile fotovoltaice ale COMELF a fost reluată, compania solicitând explicit o documentație privind orientarea geografică optimă a echipamentelor și greutatea pe care o vor adăuga acoperișului halei unde vor fi instalate.

La licitația de acum câteva săptămâni au fost depuse 10 oferte și am constatat că avem nevoie de informații suplimentare, ca proiectul să fie eficient 100%. Am considerat oportun să reluăm licitația, cu un caiet de sarcini updatat – a spus, pentru BistritaBusiness, conducerea companiei Comelf.

Producătorul de echipamente terasiere și energetice COMELF SA investește peste 3,5 mil. lei în panouri solare, pe care le va monta pe acoperișul fabricii, cu scopul de a reduce consumul de energie provenit din rețeaua națională.

Fondurile provin parțial din granturi norvegiene, prin proiectul “An investment in a smarter and more efficient future”, care a fost aprobat în iunie 2020. Valoarea totală estimată a investiției este de 684.850 euro (fără TVA), din care fondurile nerambursabile înseamnă 350.000 euro (55,33%).

Sistemul fotovoltaic care va fi instalat va avea o capacitate echivalentă cu 990 kWp, conform detaliilor tehnice din proiect, iar energia produsă va fi folosită exclusiv în cadrul companiei, fără livrări în rețeaua națională.

De la momentul semnării contractului, câștigătorul va avea la dispoziție 6 luni ca să realizeze execuția lui. Noua licitație va avea loc în 23 decembrie a.c.

În urmă cu un an, COMELF a mai implementat un proiect finanțat parțial din fonduri nerambursabile (în valoare de 1 mil. lei), care a urmărit crearea unui sistem de monitorizare a consumurilor de utilități și producție realizate, identificarea și implementarea de măsuri de eficiență energetică.

COMELF SA este una dintre cele mai mari companii bistrițene, cu venituri de 149 mil. lei în 2019 și aproape 800 de angajați. Afacerea e controlată, în proporție de 80,93%, prin Uzinsider de antreprenorii Constantin Savu și Emanuel Babici. Este listată la BVB, fiind unul dintre membrii fondatori ai bursei românești.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*