EXCLUSIV : Compania bistrițeană BELCO AVIA lucrează la un vehicul electric propriu

EXCLUSIV : Compania bistrițeană BELCO AVIA lucrează la un vehicul electric propriu

Compania bistrițeană BELCO AVIA, producător de componente din materiale compozite pentru industria auto, derulează un proiect cu fonduri europene prin care vrea să lanseze pe piața un vehicul electric propriu.

Compania a lansat ieri o licitație prin care vrea să contracteze servicii de cercetare-dezvoltare (cercetare industrială) în urma cărora să obțină conceptul/designul viitorului vehicul electric, echipat cu panouri solare. Valoarea contractului este estimată la 19,5 milioane lei (+TVA), iar durata acestuia se va întinde pe 9 luni. Ofertele pot fi depuse până la data de 25 octombrie a.c.

Vehiculul imaginat de Belco Avia va avea două variante (de tip L7e-CP și de tip L7e-CU), una pentru transport de persoane și una pentru transport marfuri. Cu o lungime de maximum 3,7 m, lățime de maximum 1,5 m și înălțime de maximum 2,5 m, cele două variante vor avea o masă diferită și număr diferit de locuri pentru pasageri. Utilitara va avea atașată și o platformă. Vehiculele, dotate cu panouri solare, vor avea capacitatea de a circula cu maximum 90 km/h. Vehiculele de tip L7e-CP și L7e-CU fac parte din categoria cvadrimobilelor.

Proiectul derulat de BELCO AVIA este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțarea națională acordată din bugetul de stat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 1 – Promovarea transferului tehnologic. 

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*