Compania bistrițeană BELCO AVIA pregătește un vehicul electric propriu

Compania bistrițeană BELCO AVIA pregătește un vehicul electric propriu

Compania bistrițeană BELCO AVIA, producător de componente din materiale compozite pentru industria auto, derulează un proiect cu fonduri europene prin care vrea să lanseze pe piață un vehicul electric propriu.

Vehiculul imaginat de Belco Avia va avea două variante (de tip L7e- CP și de tip L7e-CU), una pentru transport de persoane și una pentru transport marfuri. Cu o lungime de maximum 3,7 m, lățime de maximum 1,5 m și înălțime de maximum 2,5 m, cele două variante vor avea o masă diferită și număr diferit de locuri pentru pasageri. Vehiculele, dotate cu panouri solare, vor avea capacitatea de a circula cu maximum 90 km/h. Vehiculele de tip L7e-CP și L7e-CU fac parte din categoria cvadrimobilelor. Proiectul va fi derulat în două etape: prima va fi etapa de cercetare și dezvoltare, la capătul căreia compania va avea validate câteva prototipuri pentru vehiculul produs; a doua etapă va fi cea în care vor fi achiziționate echipamentele necesare și va fi pregătită intrarea în producție.

Din 2005, Belco Avia este un important furnizor de materiale compozite avansate pentru diverse industrii, cu precădere industria automotive.

Articolul integral din revista “100 de companii inovatoare din Transilvania” poate fi accesat: AICI

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*